Dying Smeg+ LCD

This section is for information and posts relating to Audio Head Units, and Navigation Systems

Moderator: GiveMeABreak

MattSVK
Posts: 12
Joined: 06 Jul 2023, 20:09
x 3

Dying Smeg+ LCD

Post by MattSVK »

Hello there

Peugeot 508 2017 GT version... Car was parked outside for two weeks. Temperature below 0 to -6

Middle touch screen was warm to touch when after driving 30 minutes I have notice the smudge in the middle.

Everything is visible only you can see there is some smudge when sun shining.

After car is off see the picture?
Attachments
Second picture after 20 minutes car turned off
Second picture after 20 minutes car turned off
First picture
First picture
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 36442
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 5516

Re: Dying Smeg+ LCD

Post by GiveMeABreak »

What is the display like when the screen is active - for example displaying data? Are there any missing patches with the screen active?
Please Don't PM Me For Technical Help

Marc
MattSVK
Posts: 12
Joined: 06 Jul 2023, 20:09
x 3

Re: Dying Smeg+ LCD

Post by MattSVK »

When the screen is active then there is no problem apart from the smudge. Touchpad is also working fine...
User avatar
Paul-R
Donor 2023
Posts: 6866
Joined: 07 May 2009, 16:24
x 1361

Re: Dying Smeg+ LCD

Post by Paul-R »

We had something that looked similar on our 308 a few years ago. It was pre-Covid so probably 2019. I thought it was condensation and just left it. It cleared up after a while and hasn't come back since.
As I get older I think a lot about the hereafter - I go into a room and then wonder what I'm here after.

Inside every old person is a young person wondering what the hell happened.

"Trying is the first step towards failure" ~ Homer J Simpson​
MattSVK
Posts: 12
Joined: 06 Jul 2023, 20:09
x 3

Re: Dying Smeg+ LCD

Post by MattSVK »

Yeah... At the moment the car is parked outside again and I am not going to use it till 12 December. I will post later on the result.
MattSVK
Posts: 12
Joined: 06 Jul 2023, 20:09
x 3

Re: Dying Smeg+ LCD

Post by MattSVK »

Hello again...

All right after work 2 weeks the car was parked outside. From the cold start I though that it is fixed but it did appeared again after 30 minutes driving. But I had like couple of hours drive in front of me so after 60 minutes from cold start it was getting smaller. Probably 2 hours it was gone.

Since then it did not came back. Strange...