Anyone noticed 503 errors from the forum in the last day or two?

Forum News, Announcements and any issues you're having with the forum

Moderator: myglaren

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 7838
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
x 501

Anyone noticed 503 errors from the forum in the last day or two?

Post by xantia_v6 »

I have seen some error messages indicating that the forum http server process has been crashing, but there is no record of that in the actual server logs.

I think that this is a phantom error resulting from a recent update of the server software, but would like to know if these errors were visible to users.

I have now reverted to a different (perhaps slower) server package until I get some more information, so the errors should be gone.
User avatar
mickthemaverick
Donor 2021
Posts: 7038
Joined: 11 May 2019, 17:56
x 1974

Re: Anyone noticed 503 errors from the forum in the last day or two?

Post by mickthemaverick »

The only thing I saw Mike was when I clicked on Marc's link to POTD in the picture error thread on Friday, it responded with "This topic does not exist." However accessing POTD directly was ok. Don't know if that is relevant!
User avatar
myglaren
Forum Admin Team
Posts: 20165
Joined: 02 Mar 2008, 14:30
x 1623

Re: Anyone noticed 503 errors from the forum in the last day or two?

Post by myglaren »

Seen nothing at all unusual.
User avatar
GiveMeABreak
Forum Admin Team
Posts: 25104
Joined: 15 Sep 2015, 19:38
x 2770

Re: Anyone noticed 503 errors from the forum in the last day or two?

Post by GiveMeABreak »

mickthemaverick wrote:
22 Aug 2021, 07:49
The only thing I saw Mike was when I clicked on Marc's link to POTD in the picture error thread on Friday, it responded with "This topic does not exist." However accessing POTD directly was ok. Don't know if that is relevant!
Hi Mick, that was a post I deleted after I sorted the image upload issue, and probably as it was fixed more quickly than expected, so the post was not needed.

I've not noticed any 503 Server unavailable Errors at all Mike.
User avatar
white exec
Moderating Team
Posts: 7219
Joined: 21 Dec 2015, 13:46
x 1381

Re: Anyone noticed 503 errors from the forum in the last day or two?

Post by white exec »

Nothing unusual here (apart from the attachments issue, now fixed) and no error codes.
User avatar
Paul-R
Donor 2020
Posts: 5369
Joined: 07 May 2009, 16:24
x 777

Re: Anyone noticed 503 errors from the forum in the last day or two?

Post by Paul-R »

No 503 errors for me.
User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 7838
Joined: 09 Nov 2005, 23:03
x 501

Re: Anyone noticed 503 errors from the forum in the last day or two?

Post by xantia_v6 »

I contacted the support site for the server package (openlitespeed) and within 6 hours they have release a new version, so I have now installed that and we will see what happens.

The speed of response is impressive, I presume that the package is maintained by volunteers (the connection with the commercial Litespeed software is not entirely clear to me).